Regisztrációra fel!

szombat jan 31, 2009

Tegnap bejegyzésemben említettem, hogy újabb pénzügyi képzésen veszek részt. Nagy öröm ez számomra, hogy itthon is van már lehetőség ezeknek, a minősítéséknek a megszerzésére. Amelyből hosszútávon az ügyfeleik profitálnak.

Mi is pontosan ez a képzés?

A Regisztrál Pénzügyi Tervezés szakmai tréningje. Ez a modul az előszobája a Minősített Pénzügyi Tervezőnek, melynek angol neve a CFP (Certified Financial Planner).

Ezekkel, a minősítésekkel rendelkező szakembereknek, szigorú, nemzetközileg is elfogadott követelményrendszernek kell megfelelniük. De mik is ezek a feltételek?

Először is részt kell vennünk, egy európai és világszabványokkal összhangban lévő, esetmegoldásokon alapuló szakmai tréningen, ahol egyszerre kapunk elméleti és gyakorlati tudást a pénzügyi tervezésben. (Egyenlőre én most itt tartok.)

Már magának a tréningen való részvételnek is szigorú feltételei voltak, megfelelő szakmai végzettségre és több éves tapasztalatra volt szükséges.

Majd a tréning elvégzése után, bizonyosságot, vizsgát kell tennünk egy nemzetközileg elfogadott szakmai bizottság előtt, hogy az elméletet, alkalmazni tudjuk a valós tervezői és tanácsadói helyzetben is.

A minősítés megszerzésnek nem csak szakmai, hanem etikai feltétele is van, az Etikai Kódex betartása biztosítja a felelősségteljes magatartást, a világos és teljes körű információközlést, mind az ügyfelek, mind a partnerek felé.

Száz szónak is egy a vége, az ügyfeleim, hamarosan papírral is bizonyított, nemzetközi mércével mérve is minőségi szolgáltatást fognak kapni.

Leave a Reply

Comment