Mikor fordulj feltétlenül Pénzügyi Őrangyalhoz?

vasárnap okt 5, 2008

Az ember élete nem csak életkora alapján osztható szakaszokra (újszülöttkor, csecsemőkor, kisgyermekkor…), hanem pénzügyi életszakaszokat is meg tudunk különböztetni. Az életszakaszokat egymástól tipikus élethelyzetek választják el, amelyek konkrétak, időponthoz köthetőek és pénzügyi szempontból is jelentős eseményeket jelentenek.

Egyes életszituációk, az életszakaszok határán vannak (pl. házasság, gyerek születése, válás …), míg más életszituációk több életpályaszakaszban is előfordulhat (pl. lakás vásárlás/csere, vállalkozás alapítás …)
Tipikus élethelyzetekben fordulj pénzügyi tanácsadóhoz, Pénzügyi Őrangyalodhoz. Ha már van pénzügyi tanácsadód, akkor a meglévőt keresd meg és az eredeti tervet átalakítva, igazodjatok az új helyzethez.

De nézzük konkrétan, mikor forduljunk feltétlenül pénzügyi tanácsadóhoz?

- első munkába állás alkalmával
- önálló háztartást alapításakor, akár egyedül, akár társsal
- házasságkötéskor
- lakás vásárlás/csere alkalmával
- autó vásárlás/csere alkalmával
- gyerek(ek) születésekor
- amikor az anya vagy apa újból munkába áll
- váláskor
- házastárs halálakor
- örökléskor
- gyermek(ek) önállósulásakor
- nyugdíjba vonuláskor
- vállalkozás alapításkor
- és ha ezt még sosem tettük meg, bármikor

Mit is várhatsz az első találkozástól? – semmit és mindent.

Semmi különlegeset, csak egy beszélgetést, amikor a kölcsönös megismerkedés jegyében elbeszélgetünk Rólad vagy Rólatok, attól függően, hogy egyedülálló vagy, vagy már családot alapítottál, hogy megtudjam, milyen olyan céljaid/céljaitok vannak, amelyek anyagi ráfordítást igényelnek.

Megbeszélünk számos alapvető pénzügyi szabályt, amelyeket feltétlenül be kell tartani, hogy sikeres légy a pénzügyekben.

Megismertetlek, néhány alapvető pénzügyi fogalommal, adózási jogszabállyal, amelyek a későbbiek során, még sok pénzt hagyhatnak a zsebedben.

És mindent, mert ettől a találkozástól kezdve, lesz már pénzügyi stratégiád, amely következtében sokkal tudatosabban fogsz gondolni a pénzedre, a saját és családod jövőjére.

Leave a Reply

Comment