Elég-e, ha pénzügyi blogokat olvasgatok?

hétfő dec 8, 2008

Ha kíváncsi vagy a véleményemre olvasd tovább!

Különböző pénzügyi oldalakról, rengeteg információt, jó tanácsot össze lehet szedni, fontos az előzetes tájékozódás, de nem elég. Az internet, nem elég interaktív, nincs lehetőség oda-vissza kérdezésre, beszélgetésre (vagy legalább is nem olyan gördülékenyen) sok-sok apró, de mégis fontos dologra nem derülhet fény, csak egy személyes találkozás alkalmával. Egy-egy oldal csak általánosságokról szólhat, és nem Rólad, és a Te családodról. Egyébként is teljesen más, amikor az embert és a pénzügyeit kívülről látják.

Ha nagyobb pénzügyi döntés előtt állok én is, megkonzultálom kollégákkal, mert szükség van egy külső kontrollra. Ha az ember benne él nem látja az esetleges hibáit és a lehetőségeivel kapcsolatban is elfogult, nem tud egy elfogulatlan pénzügyi stratégiát felépíteni. Ugyan úgy, mint amikor úszol, nem látod magad kívülről, segítség kell, hogy lásd, mit csinálsz jól, és min kell esetleg még csiszolnod. Vagy szükséged van egy videó filmre, ami fekete-fehéren (még ha színes is), megmutat, saját magadnak.

Egy személyes megbeszélés, felvétel a pénzügyeidről, külső tükröt tart Neked. A beszélgetés után sokkal jobban tudod majd, merre indulj, kijelöli az utad, lesz már pénzügyi stratégiád. Ezért fontos, hogy minél hamarabb bejelentkezz, egy személyes tanácsadásra, az olvasgatáson túl. Tudom, hogy arra is meg kell, hogy érjél, hogy hajlandó legyél szembe nézni az esetleges hiányosságaiddal és a lehetőségeiddel is. De nem érdemes halogatni, mert ahogy a közmondás is szól: Az idő pénz.

Egy év vége, egy év indulása kiváló alkalom, egy ilyen beszélgetésre, ami a jövőbe mutat.

Ha szeretnéd, hogy a Te családodnak is legyen saját pénzügyi stratégiája, jelentkezz be most, egy kötelezettség mentes személyes pénzügyi tanácsadásra!

Vezetéknév

Keresztnév

így szólíthatlak

Város

Telefonszám

E-mail

Megjegyzés

Leave a Reply

Comment