Amerikából jöttem, mesterségem címere: P.Ő.

kedd nov 18, 2008

Október végén Amerikában, Los Angelesben jártam kollegáimmal, amikor Magyarországnak sikerült elérnie, hogy az amerikai címlapokra kerüljön, a pénzügyi turbulencia kapcsán, pihenni mentünk, nem dolgozni, de nem tudtuk ezt a tényt figyelmen kívül hagyni és az ember nem tagadhatja meg sem magát, sem a szakmáját, és ha az embert még körül veszi a nyelvet jól értő kolléganők is, akkor meg pláne.

És itt most nem arról szeretnék írni, hogy a címlapokon, mi volt, hanem arról, hogy az újság belsejében miről írtak, hogyan tanította a média az egyszerű amerikai állampolgárokat. Gyakorlati tanácsokkal volt tele, hogy egy kialakult helyzetre, ki hogyan reagáljon. Nem pánikot kelltettek egy egyébként is nehéz időszakban, hanem tanítottak, nyugtattak, racionális gondolkodásra serkentettek és szakértők segítségével a helyes megoldást is elmondták.
Ugyan ez volt a tapasztalat, a TV-ben is, betelefonálós műsorokban segítettek az eligazodásban, abban, hogy a saját életszituációjában mi a helyes teendő.
Tipikus élethelyzeteket mutattak be:
- a fiatal egyedülállót
- a két gyermekes családot, nagy lakáshitellel
- a nyugdíj közelében álló jól szituált házaspárt
- egyedülálló nyugdíjast
A héten ezeket, az élethelyzeteket szeretném bemutatni Nektek, hátha Ti is tudtok tanulni ezekből, az esettanulmányokból.


Az első esettanulmány itt olvasható.

És ugye már mindenki tudja mi a mesterségem?
Pénzügyi Őrangyal

Leave a Reply

Comment