A Pénzügyi Őrangyal kudarcot vallott

csütörtök nov 13, 2008

A tegnapi napon csalódás ért, nem tudtam Pénzügyi Őrangyali teendőimnek eleget tenni, nem tartottak igényt a segítségemre, pedig mindent elkövettem, mégis Nekem van ma lelkiismeret furdalásom, hogy nem voltam elég erőszakos, hogy segíthessek.

Saját ügyes – bajos dolgaimat intéztem egy biztosítóban (hamarosan új lakásba költözünk és annak a lakásbiztosítását), amikor meghallottam, hogy a szomszéd asztalnál egy ügyfél az ügyintézőtől kér segítséget, hogy milyen befektetési alapot válasszon ahhoz, hogy a befektetését egy adott bank be tudja vonni a hitelébe. Természetesen Ő elmondta, hogy Ő nem tud segíteni, mert nem ez a feladata. (Ez az adott bank megszabja, hogy hitel felvétel esetén 50% lehet biztonságos befektetésben és 50 % kockázatosban.)
Mivel a már említett lakás miatt, a hiteleket is alaposan körbejártam és saját magamnak sem választottam ezt a megoldást (pedig lett volna olyan befektetésem, ami bevonásra kerülhetett volna, de ilyen feltételekkel nem éltem a lehetőséggel), így segíteni szerettem volna, hogy sikerüljön egy jó döntést hoznia a következő évekre, ebben a fontos kérdésben.
Felkínáltam, hogy amikor végzek, szívesen elmesélem a lehetőségeit, úgy éreztem, hogy ezt kötelességem megtenni, annyira tanácstalan volt.
Ehelyett, Ő felhívta a hitelügyintézőjét és kiderítette, hogy milyen befektetési alapokat fogad el az adott bank, majd a saját feje után menve döntött, egy olyan kérdésben, ami az egész hitelének a sikerét fogja befolyásolni. Egy-egy ilyen döntés hosszú évekre kivetítve több millió forintot is jelenthet.
Természetesen ez a döntés, ha figyelik a befektetést, nem végleges, és nem helyre hozhatatlan, de ha nem törődnek vele!? Mi lesz a hosszú évek során, ha most ilyen könnyedén és minden szakértelem nélkül 1-2 perc alatt döntött?
Számomra szörnyű érzés ebbe belegondolni, mintha valaki kést fogatna a szívemben.
Most ebben a helyzetben, amikor a piacon nagyon nagy különbségek jöttek létre a különböző hitelkonstrukciók között, nem szabad független hitelszakértő nélkül dönteni. Amennyiben a befektetéssel kombinált modern konstrukció tűnik a legjobb választásnak (mert nem minden esetben az a legjobb megoldás), akkor pedig feltétlenül vonjunk be befektetési tanácsadót is.

Figyelem!
Nagyon fontos, hogy szakértelem nélkül egyedül, most, ne döntsetek!
És, ha segítséget kínálnak Nektek, legalább hallgassátok meg, utána is dönthettek a saját fejetek szerint. Könyörgöm legalább az, esélyt adjátok meg a Pénzügyi Őrangyalotoknak!

Leave a Reply

Comment