Locsolásból zsebpénz?

vasárnap ápr 12, 2009

Szavazz Te is!

Húsvét hétfői népszokás, hogy a fiúk, férfiak elmennek locsolni. A locsolásért, a versikékért cserébe Te mit szoktál adni? Gyarapítod-e a gyerekek zsebpénzét a locsolásukért cserébe?

Megmondom őszintén én nem adok pénzt. Amit viszont adok saját magam által készített piros, hímes tojásokat és édességet. Természetesen itallal, süteménnyel is meg szoktam őket kínálni, de pénzt soha nem adtam. Úgy voltam, vagyok vele, hogy engem senki ne locsoljon azért meg, mert pénzt adok érte. Aki meg szeretne locsolni, az locsoljon meg azért, mert szeret, kedvel, és szívesen meglátogat, akárcsak néhány perc erejéig is.
De mikor is alakult ki a locsolásért pénz szokása? Az interneten olvastam, hogy állítólag a locsolásért pénzt adni szokása a második világháború idején terjedt el, amikor a tojás nagyon drága lett és szinte egy külön valutává vált.
Te ily módon a gyerekek zsebpénzét gyarapítod-e? Kíváncsi vagyok, hogy Te mit adsz a locsolóknak?

Szavazz: Te mit adsz a locsolóknak?

3 Comments »

[...] Te mit adsz a locsolóknak? Kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy helyesnek tartod-e, hogy a gyerekek pénzt kapjanak a locsolásért cserébe? Ha szeretnéd tudni az én véleményemet, akkor itt tudod elolvasni. [...]

április 12th, 2009 | 22:00

Mi nem tartunk Húsvéti ünnepet sem,mint Karácsonyt sem.Jehova tanúi leszünk.De gyerekkorunkban a szüleink adtak,s az öcsikém is kapott!Nem tartottuk elvetendőnek.Kincsesbányán nőttünk fel és kultúráktak voltak a fiúk .

szeptember 19th, 2009 | 04:59

Húsvéti,locsolás,sajnos rossz tapasztalataim vannak,ezen a téren.
Ez az 1- ünnepünk,ami szép hagyományokkal volt teli:sajnos ma már
ez is a pénzről szól,mint minden.Nekem nincs kislányom,de egy kis
faluban ez nem számít.én is süteményekkel,magam készített tojásokkal
vártam:sajnos még azt sem várták meg míg eltávolodnak a háztól eldobálták,nem kértek sütit,sem üdítőt,sőt hangosan jegyezték meg,
kár volt idejönni,nem adott pénzt a vén csoroszlya.Ezek után,be-
zárkózom,ha tehetném akkor sem adnék,nekem a tojás is drága,
tapasztaltam azt is,hogy a locsoló pénzt a szülő elvette a gyerektől
hogy legyen mit enniük!sőt italoznak, v édesség.Mit tegyünk?
Minden ünnepünk elvesztette varázsát!!!! Csupán tapasztalás!!!!

február 17th, 2010 | 21:02
Leave a Reply

Comment