Ennek a cikknek az elolvasása, akár 10.000 Ft-ot is érhet!

vasárnap júl 26, 2009

Mint jó pénzügyi tanácsadó igyekszem betartani ezt a két szabályt is, addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér és hosszú távú terveidtől, ne térítsen el semmi.

Viszont ezeknek a szabályok megtartása mellet, is szeretem, ha a lányaim nem érzik azt, hogy esetleg megszorítás van (mert hiába van tartalék, az nem arra szolgál, hogy elszórakozzunk, annak más a funkciója) átmenetileg a családban és a hétvégéket szórakoztatóan, tartalmasan töltjük el. Egyszerűen kihívásnak tekintem ennek a feladatnak a megoldást is!

Ilyenkor fogom az internetet és jó alaposan, körbenézek, hogy milyen ingyenes, de mégis színvonalas lehetőségek akadnak a városban.

Így akadtam az uszály strandra, ahol a belvárosban, júliusban a Duna parton 2 órát vagy, szerencsés esetben, akár többet is el lehet tölteni. Nagyon jól éreztük magunkat, de a szeles idő miatt, néhány kiadós fürdés után, amit mindenkinek csak ajánlani tudok, úgy döntöttünk, hogy egyik kedvenc játszóterünkre tovább állunk.

Így jutottunk el, a Hajógyári szigetre a nagy csúszdás játszótérhez, ahol a nagy aszfaltozott parkoló, teljes egészében le volt zárva, így a parkolást a betonút szélén, 2/3-ad részben földes, poros, kavicsos területen 1/3-ad részt pedig a naptól kiszárított füvön oldottuk meg, az úttest közepén mégse hagyhattuk az autót.

A játszótérben  most sem csalódtunk, csak a nap vége nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, az autón ott várt a büntetés, 10.000 Ft. Így lett a spórolós napunkból, egy igencsak drága szombat. Tanuljatok belőle!

És csak úgy azért még az érzéseimet is leírom, hátha így könnyebben elviselem a büntetést.

Egyszerűen gusztustalannak tartom, hogy miután egy családok által közkedvelt pihenőhelyen, a parkolót teljes egészében lezárják utána, sportot űznek abból, hogy a gondozás legkisebb nyomát sem magán mutató, helyet kinevezik parkosított területnek (milyen érdekes, hogy a közterület fenntartók pont egy olyan szombaton dolgoznak, az eldugott Hajógyári szigeten, amikor az aszfaltozott parkoló teljes egészében le van zárva).

És tömegesen elrontják azoknak a családoknak a napját, akik úgy gondolják, hogy a gyereknek jobb helye van a szabadban, a játszótéren, mint a négy fal között.

Életemben soha nem álltam meg gondozott füves területen (és ezután sem fogok), nem az, vezérelt, hogy ne kelljen sokat gyalogolni, hisz ez szerencsére a gyerekeimnek nem probléma, egyszerűen meg sem fordult a fejemben, hogy az adott hely parkosított terület lehet, a jellegéből egyszerűen nem jöttem rá, talán ha nem felismerhető ki kellene írni!

Tehetetlennek és méltánytalannak tartom, persze vitatkozni nincs értelme, úgysem lehet igazam, meg egyébként is milyen kellemetlen, hogy negyven évesen nem ismerem fel a parkosított területet. :)

Leave a Reply

Comment