Miért csak a kötelező gépjármű felelősség biztosítást nézetjük át évről évre?

szerda nov 19, 2008

Lassan már hagyománynak tekinthetjük, hogyha eljön az ősz vége, akkor átnézetjük a gépjármű kötelező felelősség biztosítását. Tudom ezt sem teszi meg mindenki, de egyre többen. Dicsérendő, de miért nem követjük ezt a példát a többi vagyonbiztosításnál is?

A különböző biztosító társaságoknál, a többi vagyonbiztosításnál is legalább akkora a szórás, mint a kötelezőnél. De mikor is tehetem meg, hogy váltsak a többi esetében? Törvények szabályozzák, hogy a vagyonbiztosításokat évforduló előtt 30 nappal, mondható fel. Ezért ezelőtt kell megnézetni, hogy van-e számunkra kedvezőbb lehetőség.

Ha ezt megtesszük, nézzük is milyen lehetőségek adódhatnak!
- ugyan azt a szolgáltatás, olcsóbban tudjuk elérni, hurrá pénzt takarítunk meg
- ugyan azért az árért kaphatunk, plusz szolgáltatást, hurrá több pénzbe nem kerül, de a biztosítottságunk köre nő
- kiderül, hogy számunkra a legmegfelelőbb biztosításunk van, hurrá megnyugodhatunk, mert annak idején jól választottunk és még most is a legjobb megoldás van a kezünkben

Van veszteni valónk azzal, hogy egy független biztosítási alkusszal, a megfelelő időben átnézetjük a biztosításokat? Szerintem nincs, mert minden esetben jól járunk, mert pénzt takarítunk meg, mert bővül a szolgáltatásunk köre, mert nyugodtak lehetünk a választásunk miatt.

Mit is tegyünk akkor?
Keressük elő az összes biztosításunkat!
Nézzük meg az évfordulóját mindegyiknek!
A határidő naptárunkba pedig az évforduló előtt 60 napra írjuk be
, ilyen és ilyen biztosítás átnézése! Miért pont 60 napot javaslok, ha egyből nincs időnk megnézetni pl. beteg a gyermekünk, elutazunk…, akkor sem fogunk kicsúszni az évforduló előtti harminc napos felmondási időből.
Keresd fel mihamarabb a független biztosítási alkuszod!

Nincs független biztosítási alkuszod még?
Írj egy e-mailt és javaslok független biztosítási alkuszt a számodra.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás esetében pedig még egyszerűbb, mert interneten is meg tudod nézni. Én a http://www.penz.hu –t javaslom.
Itt tudod megnézni érdemes-e neked KGFB biztosítót váltania. Ott, ha szükséges a szerződésedet percek alatt meg is tudod kötni! Ugye milyen egyszerű?
A szerződéskötés végén a Honnan értesült szolgáltatásunkról? kérdésre kérlek
add meg 70-4546398 telefonszámomat és/vagy a kingafa@t-online.hu e-mail címet.

Figyelj a naptárra, mert már csak néhány napod van KGFB-ás váltásra!

Leave a Reply

Comment