Az én befektetési tanácsom cipőt a cipőboltból…

vasárnap márc 22, 2009

Minap a postán voltam egy ajánlott levelet adtam fel, az ablakoknál a sor hosszú kígyóban kanyargott, az egy négyzetméterre jutó emberek száma is jelentős volt. Viszonylag gyorsan sorra kerültem. Az ügyintézés gyors és kedves volt, de mielőtt távoztam volna, a postás kisasszony megkérdezte: Kedvező befektetést?

Most attól tekintsünk el, hogy a postaforgalmi szakközépiskolában, milyen befektetési, pénzügyi ismereteket tanítanak. Tételezzük fel, hogy kiválót.

A következők jutottak eszembe:

Ki az, aki a mai világban egy alacsony ablakhoz görnyedve szeretne befektetési tanácsot kérni és kapni?
Vajon, ha azt mondom igen, és az adott befektetéssel kapcsolatos minden kérdésemet felteszem, mert kérdezni azt tudok, mikor lincselt volna meg a tömeg? – szerintem az egyébként sem rövid sor pillanatok alatt az utcáig ért volna.
A befektetési ajánlatot, milyen analízis előzte volna meg?
Vajon a kisasszony mennyire őszinte válaszokat kapott volna, ha azt még kb. másik 4-5 ember is, végig hallgatja. Vagy ilyen nem lett volna?

Ha ehelyett Önnek szimpatikusabb:
Hogy egy előre egyezetett időpontban, találkozunk, és nem kell sorban állnia.
Hogy a helyszíne vagy az Ön lakása vagy a mi kényelmes irodánk, ahol le tudunk ülni, és csak egymásra figyelünk.
Ahol, a befektetési ajánlatot megelőzi egy alapos beszélgetés, hogy teljesül-e az Ön családjában azok a pénzügyi feltételek, amelyek nélkül, nem szabad belevágni egy befektetésbe és sajnos az iskolában nem tanítják.
Ahol meg tudjuk beszélni az adott időszak pénzügyi híreit, ahol kielégítő választ tud kapni a kérdéseire vagy a legmegfelelőbb szakemberhez, tudom irányítani.

Akkor ne legyen rest, és azonnal jelentkezzen egy személyes pénzügyi tanácsadásra!

Leave a Reply

Comment