Kell-e a Karácsonyt anyagilag megtervezni?

szombat nov 22, 2008

Volt-e már olyan érzésetek január elején, hogy túl sokat költöttetek Karácsonykor? Igen? Akkor remélem, Ti is úgy gondoljátok, hogy erre szükségetek van. Mert én erre a kérdésre egy határozott igennel tudok válaszolni.

Read the rest of this entry »


Első amerikai pénzügyi élethelyzet

csütörtök nov 20, 2008

Brett egyedül álló fiatal ember építészmérnök, még nincs saját otthona és a következő pénzügyi megoldásai vannak.

Eszközei:
Nyugdíjszámla: 7.500 $
Bankbetét: 5.000 $

Read the rest of this entry »


Miért csak a kötelező gépjármű felelősség biztosítást nézetjük át évről évre?

szerda nov 19, 2008

Lassan már hagyománynak tekinthetjük, hogyha eljön az ősz vége, akkor átnézetjük a gépjármű kötelező felelősség biztosítását. Tudom ezt sem teszi meg mindenki, de egyre többen. Dicsérendő, de miért nem követjük ezt a példát a többi vagyonbiztosításnál is?

Read the rest of this entry »


Amerikából jöttem, mesterségem címere: P.Ő.

kedd nov 18, 2008

Október végén Amerikában, Los Angelesben jártam kollegáimmal, amikor Magyarországnak sikerült elérnie, hogy az amerikai címlapokra kerüljön, a pénzügyi turbulencia kapcsán, pihenni mentünk, nem dolgozni, de nem tudtuk ezt a tényt figyelmen kívül hagyni és az ember nem tagadhatja meg sem magát, sem a szakmáját, és ha az embert még körül veszi a nyelvet jól értő kolléganők is, akkor meg pláne.

Read the rest of this entry »


A Pénzügyi Őrangyal kudarcot vallott

csütörtök nov 13, 2008

A tegnapi napon csalódás ért, nem tudtam Pénzügyi Őrangyali teendőimnek eleget tenni, nem tartottak igényt a segítségemre, pedig mindent elkövettem, mégis Nekem van ma lelkiismeret furdalásom, hogy nem voltam elég erőszakos, hogy segíthessek.

Read the rest of this entry »